Božični koncert v Rožni dolini

Po koncu praznične norije z Vodopivci pogledujemo nazaj na svoj zadnji koncert v preteklem letu. Rožna dolina nas je tokrat še posebej razveselila z največjo udeležbo zadnjih let in bučnimi aplavzi. Taki nastopi nam dajejo zagon za prihajajoče izzive, ki pa jih v letošnji sezoni ne bo manjkalo😉.

Po koncertu so vsi navzoči lahko kupili kozarce majice z našim logotipom in napisom Trst je naš! Če si jih želiš nam piši v dm.

Vse slike, ki so delo Jošta Rovtarja, si lahko ogledate na tej povezavi: //www.facebook.com/media/set/?set=a.866712485459794&type=3

Božični koncert Vodopivcev v Rožni dolini

Zimska idila je že tukaj🌨, smuči so nabrušene🎿, smreka postavljena🎄, nekaj pa vseeno manjka za popoln december🤔
❗To je tradicionalni božični koncert Primorskega akademskega zbora Vinko Vodopivec v Rožni Dolini❗
Ostanite mirni, nismo pozabili na vas.
14.12. ob 20h boste lahko priča pevskemu spektaklu, ki ga Vodopivci pripravijo prav vsakič. Kot vedno bo svoje talente predstavila tudi najnovejša generacija brucev, zato povabite vse svoje starše, očete, pra tete in pse.🐶
Po tradicionalnem koncertu pa ste vabljeni na še bolj tradicionalni after, ki bo tudi letos v kleti Doma III. Vino se kot vedno meri v hektolitrih, brucev pa tudi ne bo zmanjkalo.🍷
Trst je naš!
❗❗VSTOP JE PROST❗❗
Koncert organizira Študentski svet stanovalcev.

Koncert ob 70. obletnici delovanja PAZ Vinko Vodopivec

3. julija je bilo v Lantierijevem dvorcu v Vipavi slovesno! Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec smo namreč tam izvedli naš letni koncert, s katerim smo obeležili 70. obletnico delovanja zbora.

Poslušalce koncerta, ki ga je povezoval naš prijatelj Tomaž Simetinger, smo, kot že nekajkrat to sezono, s pesmijo popeljali skozi letne čase. Dodali smo še nekaj drugih pesmi, ki sicer ne sodijo v sklop letnih časov, vendar so enostavno prelepe, da jih na jubilejnem koncertu nebi izvajali.

Po izvedbi vseh skladb je kot častni govorec zbrano občinstvo nagovoril zgodovinar dr. Renato Podbersič, ki je, kot se spodobi, pripovedoval o primorskem duhovniku, skladatelju in domoljubu Vinku Vodopivcu.

Na odru so se nato aktivni zasedbi Vodopivcev pridružili nekateri izmed bivših pevcev. Skupaj so zapeli nekaj izmed standardnih vodopivskih skladb. Zbrane je nagovoril tudi predsednik zbora, ob koncu nagovora pa na oder povabil vse bivše člane zbora, da skupaj zapojemo našo himno Žabe. Teh pa ni dirigiral aktualni dirigent Jakob Barbo, pač pa je pred zbrane pevce stopil maestro Marko Munih. Ob bučnem aplavzu občinstva pa se nismo mogli upreti, da nebi zapeli še dveh dodatkov.

Po koncertu je pesem v dvorcu še dolgo odmevala, saj so nam lokalni vinarji pripravili pogostitev s svojimi vini, pili pa smo iz prav posebnih kozarcev, narejenih za to priložnost.

Posnetek koncerta, ki ga je pripravil RTV Slovenija, si lahko ogledate na tej povezavi: //365.rtvslo.si/arhiv/koncerti-kulturno-umetniski-program/174987007

Vse slike s koncerta pa so dostopne na našem Facebook profilu na povezavi: //www.facebook.com/media/set/?set=a.732966392167738&type=3

Jubilejni kozarci so še vedno na voljo, prav tako majice s kratkimi rokavi.

Slap zbor

Dan pred našim velikim koncertom smo nastopili na Slap zboru na Slapu pri Vipavi. V prelepi kulisi na Slapenskem placu smo na odru zapeli skupaj z Ženskim komornim zborom Vox Annae in Vokalno skupino Karina. To je bila naša generalka, ki smo jo po besedah našega dirigenta izvedli zelo dobro.

Primorska poje v Sv. Antonu

14. maja smo se v okrnjeni zasedbi odpravili do Sv. Antona nad Dragonjo, kjer smo nastopili na čisto zadnjem letošnjem koncertu Primorske poje. Predstavili smo se z malo lažjimi pesmimi, a zato nič manj zanimivimi. Ob koncu koncerta nam je vodstvo zbora predalo priznanje ob 70. obletnici delovanja.


 

Vse članke si lahko preberete tu