Koncert ob 70. obletnici delovanja PAZ Vinko Vodopivec

3. julija je bilo v Lantierijevem dvorcu v Vipavi slovesno! Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec smo namreč tam izvedli naš letni koncert, s katerim smo obeležili 70. obletnico delovanja zbora.

Poslušalce koncerta, ki ga je povezoval naš prijatelj Tomaž Simetinger, smo, kot že nekajkrat to sezono, s pesmijo popeljali skozi letne čase. Dodali smo še nekaj drugih pesmi, ki sicer ne sodijo v sklop letnih časov, vendar so enostavno prelepe, da jih na jubilejnem koncertu nebi izvajali.

Po izvedbi vseh skladb je kot častni govorec zbrano občinstvo nagovoril zgodovinar dr. Renato Podbersič, ki je, kot se spodobi, pripovedoval o primorskem duhovniku, skladatelju in domoljubu Vinku Vodopivcu.

Na odru so se nato aktivni zasedbi Vodopivcev pridružili nekateri izmed bivših pevcev. Skupaj so zapeli nekaj izmed standardnih vodopivskih skladb. Zbrane je nagovoril tudi predsednik zbora, ob koncu nagovora pa na oder povabil vse bivše člane zbora, da skupaj zapojemo našo himno Žabe. Teh pa ni dirigiral aktualni dirigent Jakob Barbo, pač pa je pred zbrane pevce stopil maestro Marko Munih. Ob bučnem aplavzu občinstva pa se nismo mogli upreti, da nebi zapeli še dveh dodatkov.

Po koncertu je pesem v dvorcu še dolgo odmevala, saj so nam lokalni vinarji pripravili pogostitev s svojimi vini, pili pa smo iz prav posebnih kozarcev, narejenih za to priložnost.

Posnetek koncerta, ki ga je pripravil RTV Slovenija, si lahko ogledate na tej povezavi: https://365.rtvslo.si/arhiv/koncerti-kulturno-umetniski-program/174987007

Vse slike s koncerta pa so dostopne na našem Facebook profilu na povezavi: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.732966392167738&type=3

Jubilejni kozarci so še vedno na voljo, prav tako majice s kratkimi rokavi.

Koncert ob 70. obletnici delovanja PAZ Vinko Vodopivec